IJSLAND COMPLEET

IJSLAND COMPLEET

IJsland staat bekend als een land met een verbluffend landschap. Fjorden, geisers, gletsjers, watervallen en vulkanen kun je allemaal in IJsland vinden. Ook voor unieke flora en fauna en het Noorderlicht moet je in IJsland zijn. Kortom, het is een bijzonder land met een geweldige natuur. IJsland heeft veel mooie plekjes waardoor het moeilijk is om te beslissen wat je wilt zien. We hebben daarom de mooiste plekken van IJsland voor je uitgezocht. Deze plekken mag je tijdens je reis door IJsland echt niet missen!

Voor meer information ons ijsland reizen kijk naar Ijsland-NordicTravel.nl.

Blue Lagoon

De Blue Lagoon lijkt op het eerste gezicht op een natuurlijk meer, maar schijn bedriegt. Het is namelijk een groot geothermisch bad in het hart van een lavaveld. Het water wordt daardoor opgewarmd tot wel 39 graden. Het water is afkomstig uit bronnen onder de grond en is blauwig van kleur. De kleur ontstaat door de hoge temperatuur van het water waardoor mineralen, silicaten en blauwwieren verwarmd worden. De kleur wordt ook wel vergeleken met de kleur van de blauwe sportdrankjes. Het water schijnt ook een helende werking te hebben op huidziektes. Blue Lagoon is een toeristisch trekpleister en dat is niet gek. Het is namelijk een prachtig gebied met een ruig landschap op de achtergrond.

Jökulsárlón

Jökulsárlón is het grootste en bekendste gletsjermeer in IJsland. Het meer bevindt zich aan het begin van de Breiðamerkurjökull en is rond 1934 ontstaan. Momenteel is het met een diepte van ongeveer 250 meter het diepste meer van IJsland. Het meer is gebruikt als filmlocatie voor een aantal bekende films zoals Die Another Day, A View to a kill, Tomb Raider en Batman Begins. Vanwege de fraaie ijsformaties en drijvende ijsbergen is het erg populair bij toeristen. Jokulsarlon wordt beschouwd als een van de mooiste natuurwonderen van IJsland.

Geysir

Een geiser mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Geysir, ook wel Great Geysir genoemd, is de grootste en door velen bestempeld als de mooiste geiser van IJsland. Deze geiser bevindt zich in de ‘Golden Circle’. Dit is tevens een regio in het westen van IJsland waar veel mooie bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. Wanneer de geiser niet actief is, zie je een gat dat gevuld is met heet water. Als de geiser actief is, wordt het water met een enorme kracht omhoog gespoten. De uitbarsting van een geiser is een bijzonder natuurverschijnsel en daarom ook zeer populair bij toeristen om mee te maken. Het gebied rondom Geysir is toegankelijk voor het publiek. De geiser Stokkur is echter het meest actief momenteel.

Nationaal Park Thingvellir

Thingvellir staat sinds 2004 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het park is een van de mooiste gebieden van IJsland met een typisch IJslands landschap. Dit park behoort ook tot de ‘Golden Circle’ en heeft veel bijzondere flora en fauna. Thingvellir is ook van historisch belang, want het was de eerste parlementaire vergaderzetel in de wereld. De Althing, de voorloper van het IJslandse parlement, kwam hier sinds 930 namelijk jaarlijks om te vergaderen. Thingvellir is eigenlijk een enorme spleet die zich heeft gevormd tussen de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen. Hierdoor zijn er immense kliffen, watervallen en een groot meer ontstaan die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

Information